Google

onsdag, maj 17, 2006

För ett hundratal inlägg sedan efterlyste jag barn på plan efter hockeygrabbarnas OS guld. Jämförde med efter damernas silver. Det var värsta dagiset! När pojkarna firade på isen var det dock utan släkt...

Fransmannen Guily i Barca har inte gjort en vettig insats sedan älven brann. Men, han bar runt på sin lille grabb under prisutdelningen efter dagens champions leaugedrabbning. Det var en lycklig gosse som kablades ut i världen! Killen fick till och med kyssa bucklan. Snyggt!

tisdag, maj 16, 2006

Så är det åter igen dags att begå bloggosfäriskt självmord. Men efter en timmes "Debatt" måste jag få avreagera mig lite. Jag kan nämligen för min värld inte förstå det här med folks rädsla för feminism och den feministiska rörelsen.

Denna oförmåga att erkänna att det faktiskt finns strukturer i samhället som gör att jag som man tjänar mer än min fru. Trots att vi gör samma jobb. Eller snarare trots att hon jobbar mycket mer än mig. Som gör att det är högst otroligt att hon någonsin kommer att våldta mig eller slå mig eller lille Baloo. Men som statistiskt bevisat gör att jag mycket väl kan komma att göra detsamma mot henne eller mot min son. Som gör att den där lille grabben som ligger i sängen och sover så sött löper en mycket större risk att någon gång hamna i fängelse än om han varit en liten hon. O.s.v. i oändligheten. Det finns ett strukturellt förtryck av kvinnor i samhället. Och det är vi män som står för det. Om detta kan inte råda några som helst tvivel.

I kommunalvalet tänker jag rösta på mig själv, men fan vet om inte Gudrun kommer att hinna vinna över mig. Vänsterprojekt eller inte. Någon måste våga säga som det är!

Otto: Skit i att kommentera. Vi tycker helt enkelt olika. Inget nytt under solen.

Förresten bor de där skatorna i mitt träd igen.

måndag, maj 15, 2006

Dagisplats (förlåt, förskoleplats) är sökt, inkomna handlingar behandlade, och dra på trissor... plats erbjuden. Redan tre månader innan inskolningsdags. Undrar hur mycket som kan förklaras av effektiv kommunal förvaltning, och hur mycket som beror på mitt tjatande. Kanske en kombination.

Hur som helst bär det av till avdelningen för en liten förhandstitt i eftermiddag. Som ansvarstagande förälder måste man ju kolla läget innan det tackas ja. Men vad ska man egentligen kolla efter? Uppenbarligen har många otroligt bestämda åsikter om hur det ska vara på dagis. Råden haglar från traktens parenteser om vilket dagis som är bäst, och vilket man verkligen inte bör sätta sina ungar i. Det mystiska är att det inte går att se något mönster i den bild som ges. Det som upplevts som pest och pina för en, är himmelriket för en annan.

Personligen tror jag inte att det spelar så stor roll. Ungar kommer och går på ett dagis, så det går inte att spana efter bråkstakar. De kan vara borta efter sommaren, eller tillkomna. Visst hade det varit käckt med några grabbar i personalen, men ger man sig inte föränn ungen har en plats på sådant dagis... ja då får jag nog se till att själv söka anställning där! Personalen bör ju vara trevlig och käck, men det tror jag alla är under den där halvtimmen jag är på plats. Och inte ens Bodström ger väl mig tillåtelse att bugga stället?

Hur det än blir, blir det nog bra. Jag gillar dagis. Jag gillar att grabben får träffa lite fler ungar än de jag tvingar ihop med honom med. Jag gillar att vi föräldrar (speciellt morsan) kan komma igång med jobbet igen. På riktigt. Jag gillar att han kommer att tvingas sluta med burkmat när mamma och pappa inte orkar. Jag gillar att få titta i killens fack när man hämtar och jag gillar att jag snart kommer få skäll för att han inte har extra uppsättning sockiplast i skåpet.

Jag gillar dock inte att jag snart inte längre kan kontrollera hans hockeysympatier. Det finns en uppenbar risk för att de andra ungarna kan ha dåligt inflytande, Frölundainflytande.
Sossedamerna kräver att farsorna får ytterligare en garantimånad hemma med sina ungar. Göran spjärnar dock emot. Socialdemokraterna utan män hade nog sett annorlunda ut än dagens betongklump. Men, varför nöja sig med tre månader? För ytterligare argumentation, leta några månader ner i arkivet.

Halva föräldraförsäkringen och Halva barnbidraget = Halva ansvaret.