Google

fredag, juni 23, 2006

The Blog is dead, long live the Blog!

Det ligger i tiden att göra come back. Oavsett ifall man råkar vara idrottsman, artist eller vanlig simpel bloggare. Jag hakar på trenden, i alla fall temporärt. Kommande flängande och farande i ociviliserade delar av landet förbjuder dock regelbundet internetande. Intresserade får hålla till godo med små guldkorn då och då :)

Har spenderat lite av frånvaron med att titta igenom gammalt bloggmaterial och regarerat över hur snabbt saker och ting förändras med en liten. Det som var sanning igår är svårt att känna igen idag och totalt verklighetsfrämmande imorgon. Som förälder är det smått problematiskt att hänga med i svängarna, för att inte säga omöjligt.

De senaste veckorna har exempelvis lille Baloos uppfattning om sig själv genomgått en extreme makeover i "kanal fem" klass. En förändring som inte gör livet lättare att leva, vare sig för honom själv eller hans föräldrar. Att ha en egen vilja kan vid första funderingen verka fördelaktigt, men det gäller endast om det oftast går att göra verklighet av viljan. Och det vet ju alla som har med småknattar att göra, att så inte är fallet.

För en som snart fyller ett och ett halvt är viljan istället ett gissel. En outsinlig källa för gråt och bråk. Helt enkelt en enda lång glädjedödare som lägger ett täcke av tårar över tillvaron. Han vill så mycket men kan och får så lite. Till på köpet finns det andra som konkurerar om det roliga. När världen blir större än huset kommer helt plötsligt utomstående viljor in i spelet. Fler kockar som konkuerar om sleven med en sträv soppa som resultat. Tack gud för att du inte finns och gjorde mig till förskollärare.

Som förälder innebär nämligen den nyupptäckta viljan att svårighetsgraden i föräldraskapet ökar. Helt plötsligt räcker det inte med det tidigare så framgångsrika avledningsmanövrerandet. Helt plötsligt ställs det krav på gränssättning. Helt plötsligt har man blivit boven i dramat i sitt barns ögon. Helt plötsligt har man blivit sina egna föräldrar. Den som sätter käppar i hjulet för allt kul.

Trevlig midsommar och heja Sverige. Noll noll efter full tid och Henke som straffhjälte skulle passa perfekt.