Google

torsdag, april 06, 2006

Först ett stort fett JÄVLAR VA GÖTT HÖGGA OCH WALLE!

Sedan en utmaning från pappabloggaren PO. Jag gillar utmaningar, men får för få. Denna handlar om musik och är ganska kort.

1) Hur stor datamängd på din dator upptas av musikfiler? alt. Hur många cd- och vinylskivor äger du? Ca 14 gig och runt 150 cd skivor.

2) Senast inhandlade skiva? Jag minns faktiskt inte. Tror att det var över tre år sedan jag köpte någon. Jag är en olaglig medborgare istället. Troligen något med Björn Afzelius.

3) Senast spelade låt? Broder Daniel - Shoreline

4) Nämn fem skivor som betyder mycket för dig:Metallicas svarta (första cd skivan), Hola bandolaboxen (som ju är fem skivor men nu räknas som en), Definitivt 50 spänn 1, Bridge over troubled water (porrminnen) och Vargatjut (Dagen till ära måste jag ta med Färjestads supporterskiva)

5) Nämn tre låtar som inte finns med på skivorna ovan, men som betyder mycket för dig: "Ikaros" med Björn Afzelius för att den symboliserar den relation jag vill ha/inte vill ha till mitt/mina barn. "Fröken Julie" med samma artist för att den alltid varit min depp/gråtlåt. "Run to the hills" med Maiden.

6) Utse tre personer att skicka vidare frågorna till: Otto (läser du fortfarande och håller du på med sånt här trams?), Marpe (läser du fortfarande och håller du på med sånt här trams?), Josephzohn (som ett försök att försonas efter dagens skärmytsling)

tisdag, april 04, 2006

Man är i början lätt utbytt som förälder, och det är ibland lagom kul. Efter några dagars frånvarande, och egen längtan efter den lille, vill man mötas av igenkännande och en glad kram vid hemkomsten. Men, så fungerar det inte riktigt. Hos oss i alla fall.

Svärmor har fått husera fritt i tre dagar, och hon har en ful taktik. Punktmarkering. För att tala i baskettermer kör hon man-man försvar medan jag och mamma Baloo ägnar oss åt zoonförsvar. Det finns en tanke bakom vårt sätt att umgås med lille Baloo. Att han ska lära sig att leka själv. Upptäcka själv. Göra egna misstag och gärna lära sig av dem. Förutom vissa zooner då, där det är bäst att stå pass. Toaletter, städpåsar och strykjärn.

Mamma Baloos mamma har andra intentioner. Hon vill självklart utnyttja tiden till det maximala. Inte spilla en sekund potentialt barnbarnsumgänge. Vara honom in på skinnet. Lista ut minsta lilla önskemål och uppfylla dem. Bli omtyckt. Och det lyckas. Alldeles för bra.

Jag beklagar mig inte. Vår tid kommer, eller har snarare redan kommit. Hon är nämligen på väg hem. Och curlingmormödrar är nog relativt ofarliga. Det är ju lite deras uppgift att fjäska. Bara det i slutändan är föräldrarna som bestämmer.

söndag, april 02, 2006

Inlägg hundra. Jag borde skriva något smart och genomtänkt. Jag gör dock inte som jag borde, av trötthetsskäl. Trötthet som kommer sig av firande. Svens sexa. Fast samtidigt min egen.

Pris utlovas till den som gissar rätt på hur illa jag förnedrades. Sikta högt!