Google

måndag, september 04, 2006

Att vara med när grabben kom till världen var naturligtvis det största som hänt mig. Få höra hans första ljud. Se hans första rörelser. Sniffa in hans första bebislukt. Fantastiskt, obeskrivligt, makalöst och allt det där. Man var i någon slags chockartat, euforiskt drömtillstånd som så här i efterhand är omöjligt att återskapa ens i minnet.

Men, frågan är om inte det som händer med honom nu är ännu mer fascinerande. För varje dag som går blir han mer och mer en egen människa. En individ med bestämda åsikter om hur saker och ting skall vara och som börjar greppa vad tillvaron går ut på. För varje dag dyker nya, riktiga, ord upp blandat med det vanliga bladdrandet. Han förstår fler och fler instruktioner och har till och med börjat städa upp lite efter sig på kvällen. Något jag själv inte lärt mig än.

Sitt nu lugn i båten. Jag har inte blivit någon skrytförälder av den typ som tidigare fått sig både en och annan känga i undertecknads blogg. I alla fall inte än. Killen är självklart inte mer fantastisk än någon annan unge i samma ålder och utvecklingsfas, men han är ju inte någon annan unge. Utan min!

Vän av Baloos blogg, och sådana finns faktiskt, har troligen reflekterat över det dåliga uppdaterandet och inläggens bristande kvalitet. Skolstartstid och valår kombinerat med bottenstrid med fotbollslag och snart öppnad golfbana runt knuten tar för mycket kraft av en sargad björn för att barnfunderingarna på bloggen ska kunna frodas. Jag lovar bot och bättring när höstlovet börjar närma sig och hoppas att ni har tålamod med mig..

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

Dålig på uppdatera, men knappast bristande kvalitet. Det beror ju på vad man är ute efter... Socialiseringsprocessen har börjat för junior läser jag och kan bara konstatera att den pågår för fullt även hemma hos mig. Det är inte bara av godo kan jag tala om, utan att vilja måla fan på väggen.

1:48 em  
Anonymous Anonym said...

Jag förstår vad du menar! När de kommit upp i åren:) så är det så fantastiskt att lära känna en ny liten person! Det är den största tjusningen, allt som är eget och inte likt...allt som är "den andre".

Kul är det då syskon börjar leka med varandra. Prata med varandra! kul att lysna på.

Man tror hela tiden att man är i den bästa tiden just nu:).

Jag har nu nöjet att vara både småbarns- och skolbarnsförälder. Jättekul på olika sätt!

2:51 fm  
Anonymous Anonym said...

Har hur mycket tålamod som helst. Bara du aldrig slutar ;-)

Bottenstrid i fotboll?
Får man fråga vilket lag och vilken division?

1:21 fm  
Blogger Mange said...

Skrytförälder? Who, me?
Läste att många nästan blir irriterade när de ser andras (små)barn och inser att de är påminner väldans om sina egna. Jamen, vad hade de väntat sig? Det är väl först senare man inser om man fått en liten Dalai Lama eller en Hitler i familjen.

Kan det vara Häcken vi pratar om här förresten?

2:24 fm  
Anonymous Anonym said...

Ja visst är det en härlig tid när barnen/et börjar visa vem de är..
Tålamod har jag iaf,du är småbarnspappa,skulle bli mer förvånad om du skrev jätteofta!

8:56 fm  
Blogger Miss Piggy said...

*s*
Jag har tre stycken(16,15 o 11år)... i småbarnsåldern var de två äldsta med bara ett år emellan, men deras personligheter var väldigt tydliga OCH definitivt olika.
Idag är de äldsta 16 och 15 år gamla och är fortfarande olika, trots samma 'typ' av uppfostran men med tydliga och skilda perceptioner..
Det är ett äventyr än idag att följa dem(så längt jag är tillåten att följa dem i deras ögon).
Jag är fortfarande lika fascinerad över hur de skapar sina personligheter än in i denna dagen

2:14 em  
Blogger Farsan_Baloo said...

Oj Mange, BK Röven.... Det vore allt att göra mig tiotalet gånger bättre.

Här handlar det om betydligt lägre divisioner där inte namnet är skit utan spelet!

5:32 fm  
Blogger Mange said...

Nåja! Så som det går för BK Ändalykten just nu vet jag inte hur det är med spelet... Det är tur att man inte kan rasa flera divisioner på en säsong. Utan att tokfuska med ekonomin förstås.

I förrgår fick mina tvillingar syn på varandra för första riktiga gången. Det var mycket större än all allsvenska i världen. Men jag har några månader kvar till att kunna kommentera dagisplatser och sånt. Om de inte är någon slags savants...

1:34 em  

Skicka en kommentar

<< Home