Google

tisdag, april 25, 2006

Det verkar som att ortens pappalediga tagit pappaledighetsledigt. Har som ensam herre vandrat runt under två dagar och letat efter grabbar med vagn. Visst är det käckt att stå vid gungorna och småtjattra med mammor, men det blir aldrig på samma sätt som med andra pappor. Om det finns en föräldragemenskap finns även en pappagemenskap, och den är ännu mer intim. Vi hälsar inte bara på varandra när vagnarna möts på den trånga cykelvägen. Vi stannar även upp för ett mikrosamtal. Gärna om hockeyn för mig. Ogärna för de flesta andra. Kvinnlig emancipation i all ära, men på veckodagarna håller sig fortfarande papporna gärna på jobbet. Och då värnar minoritetsgruppen hemmapappor extra om varandra.

Dagen får ett värdigt avslut. Arsenal i Champions leauge final

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du ska inte vara så hård mot dig själv. Den arma skatfamiljen går ju inte under för att deras bo blev förstört. De gör som alla andra. Slår upp ett nytt någon annanstans. Vad gäller fotbollen så håller jag med till fullo. Skönt med Arsenal i finalen.
Håller tummen för Barcelona och Henke inför kvällens match.

Cheer up!

// P

5:19 fm  
Anonymous Anonym said...

Se där! Livet har ju fått mening i väntan på nästa fotbolls-VM. En final mellan Barcelona och Arsenal, en påse chips och några öl. Vad mer kan man önska av livet :)

10:11 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag måste bara säga att det är jäkligt intressant och roligt att läsa din blogg om att vara pappaledig. Det känns som att du är en minoritet som skriver om det, liksom. Och här sitter jag och läser, barnlös, inte ett dugg jobbledig, inte ens på väg att skaffa barn och till och med singel. Men jag gillar din blogg.

1:01 em  

Skicka en kommentar

<< Home