Google

lördag, januari 14, 2006

Kyss mig långsamt farmor, det blev ett femte inlägg. Snett inåt bakåt, Orvar Bergmark klipper till på rullande boll. Passningen levererades på läppen av "Nacka" Skoglund. 3 - 0 till Sverige! Vart gick VM och vilken placering tog det svenska landslaget?

Det är mycket som är konstigt med barn. De gillar att bita på främmande människors tår, bli blåsta i ögonen och de kan tugga glatt på bananskalsstjälk ena stunden men inte äta pappas köttfärssås nästa. Men, det finns något med dem som konfunderar mig sju resor värre. Varför tycker man mer och mer om dem ju mer de förstör?

Dagens ämne ter sig efter den inledningen naturligt. Vad kommer det sig egentligen att pappor förväntas kånka vagn och unge upp för busstrapporna för egen maskin medans bussens samtliga passagerare formligen kastar sig över bussåkande mammor för att bevisa sin bärkraft. Beror det på att vi män helt enkelt anses starka nog att lösa problemet på egen hand, eller handlar det snarare om att man som medpassagerare inte vill inkräkta på den store mannens ego genom att ifrågasätta hans möjlighet att klara biffen själv.

Ok, det var inte alls dagens ämne. Jag stör mig lite, men inte nog för att slösa dyrbart bloggutrymme. Eller, det har ju redan gjort, fast skadan skall inte göras värre......

Ikväll ska det dryftas sex här i farsan Baloos eget finrum på nätet. Nej, det kommer inte bli några detaljerade beskrivningar och nej, jag vill inte att ni skickar några mail där ni berättar vad ni har, eller inte har, på er! Jag vill bara, timmarna innan förlossningens årsdag, summera vilka effekter föräldrarskapet kan ha på samlivet.

För att sex skall kännas meningsfullt känns det som att vissa minimikrav måste vara uppfyllda. För det första ska man inte vara för trött. Man bör ha en promillegräns under 2,0 och ha duschat någon gång det senaste dygnet. Andra personer än de två aktörerna bör inte vara närvarande, eller göra sin närvaro i angränsande rum hörd. Det skall finnas tid för såväl uppvärmning som nedjogg. Naturligtvis är det även till fördel om man är i rätt sinnesstämning. Allt skall till på köpet uppfyllas av båda kombatanterna, samtidigt.

Allvarligt, det gäller fasen att smida medans järnspettet är hett, för det händer inte allt för ofta att möjligheten visar sig. Känns nästan som att Halleys komet kommer oftare än Baloo!

Lösningen då? För en sådan finns det väl? Ser följande telefonsamtal framför mig men känner mig lite tveksam

Svärmor: Hej
Baloo: Hej, det är Baloo
Svärmor: Men, va roligt att DU ringer..... Det brukar ju vara fru björn som ringer, och även det sker allt för sällan. Det har väl inte hänt något? *oro i rösten*
Baloo: Eh, nej... det är liksom snarare det som är problemet.
Svärmor: Va!
Baloo: Ja, det känns som att jag och din dotter har för lite kvalitetstid tillsammans. Vi skulle behöva komma bort lite.
Svärmor: Komma bort? Vad menar du.
Baloo: Alltså, vi behöver lite närhet. Utan babybjörn.
Svärmor:*efter lång tystnad* Jaha
Baloo: Ja, jag menar sex. *darrar på rösten* Eller, att vi inte har det så ofta som jag vill alltså. Eller, jag menar som hon vill... vi vill. Och att du kanske kunde komma till helgen och passa lilla björn? Så att vi kan ha det lite mysigt ihop..... jag och mamma björn alltså. Inte jag och du! Inte för att du inte är mysig alltså, jag menar du är ju snäll och så. *Fan, lägg på nu Baloo och minimera skadan*
Svärmor: Så jag ska åka 60 mil enkel resa för att ni ska ligga med varandra?
Baloo: Nej, men det menar jag ju såklart inte. Vi ska inte bara knu... ha samlag. Eller i alla fall inte bara, vi kanske hinner prata lite med varandra också.... mellan varven alltså.
*klick*
*tut i luren*
*Ridå*

Nej, det måste finnas andra sätt. Mindre utlämnande och mer arvsbehållande. Jag kommer dock ingen vart här ikväll märker jag. Man kanske skulle spendera mer tid masserandes samboaxlar och mindre tid framför datorn?

8 Comments:

Blogger dixi said...

Meen barnet sover väl någon gång ???:D

12:09 em  
Blogger Farsan_Baloo said...

Jo, fast det gör han ju oftast pga uttröttning..... som oftast beror på att han gjort oss trötta en hel dag :)

12:16 em  
Anonymous Anonym said...

Alltså hallå!
Jag märker sannerligen inga horder av människor som kastar sig över mig när jag vill gå på bussen med en vagn och en liten fotgängare. En allmän uppryckning i samhälleligt hänsynstagande skulle behövas!
Minns när jag var gravid - vem reser sig för damen med käpp?
Jo, kvinnan som är gravid i åttonde månaden.

Och gällande dagens ämne. Jag minns knappt hur man gör längre...suck! När kvällen kommer är man så trött att man helst somnar. En uppryckning behövs där också!

(Säg till svärmor att ni behöver storstäda lägenheten istället...;)

2:29 em  
Anonymous Anonym said...

Ha ha ha! Storstäda! Den var bra.

Ett tips är att sänka kraven, sänka sänka alla kraven. Strunta i att man inte duschat på ett par dagar, ja strunta i datorn, hoppa över favoritteveavsnitten, spela in istället! Ät snabbmat. Spara tid från sånt som egentligen är onödigt. Och ja, barnet sover ju nångång!
Sänk kraven, det behöver väl inte vara så meningsfullt och spännande, eller? det måste väl inte vara bröllopsnattssex när man har små barn, eller?
Good luck!
Och bra blogg förresten.

2:36 em  
Anonymous Anonym said...

Sedärja! Ännu ett inlägg, bloggen är räddad! (säg att den är det!!)

Detdär med barnvagnshjälp på buss vet jag inget om eftersom jag varken åker buss eller kör barnvagn. (Här är det bil och bärsjal som gäller)

Nästa ämne vill jag helst inte gå in på tror jag...eller jo...Det tog riktigt länge innan vi fick det att funka alls igen, nu kämpar vi för att få det att funka någotsånär bra också. Men jag säger som tidigare kommentatör; Sänk kraven!

Adios amigos, och nuppa och le!
(Morgonpigga föräldrar känner säkert igen denna, något modifierade, fras från "El Nombre" på Latjo Lajban....)

3:25 em  
Blogger Bloggblad said...

Vilken tur att barnbarnet med föräldrar bara bort 45 km härifrån!

1:57 fm  
Anonymous Anonym said...

Man får vara fiffig, snabb och ibland ohygienisk. Och trosviss - det kommer faktiskt en tid när man har både tid och ork! Och lust!!

10:31 em  
Blogger otto said...

Jag kan vakta ungen om det är för ett sånt behjärtansvärt ändamål. Ställ honom utanför dörren och ring på bara.

5:55 fm  

Skicka en kommentar

<< Home